In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
31 juli 2014
A kiwi a day…
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
14 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –