Kaneel hoort in elke keuken thuis

kaneel

Kaneel is vooral bekend als een populaire smaak in voeding, maar eigenlijk kan je de kruid vergelijken met een superfood, zo goed is het voor je!

De warme werking van kaneel
Kaneel geeft een gematigde warmte af aan het maag-darmkanaal. Het wekt daardoor de eetlust op en stimuleert de vertering en de opname van voedingstoffen. Afvalstoffen worden ook makkelijker verbrand aangezien het kruid de hoeveelheid lucht, droogte en onrust in de spijsvertering verlaagt. Hiermee kalmeert het krampen en pijn in de darmen en gaat het droogte in de mond en keel tegen.

Vanwege de warme werking van kaneel werkt het heel fijn tegen verkoudheid, helpt het je slechte cholesterol te verlagen en stabiliseert het kruid de bloedsuikerspiegel. Eet dus altijd wat kaneel bij koolhydraatrijke voeding als fruit en haver en het smaakt ook nog eens heerlijk!

Recepten
Wil je meteen wat inspiratie om kaneel te gebruiken voor een lekker ontbijtje? Probeer bijvoorbeeld eens deze warme ‘apple pie havermout‘, of deze ‘appel-kaneel granola‘. Maar de mogelijkheden met kaneel zijn eigenlijk eindeloos. Je kunt het ook prima toevoegen aan een lekkere smoothie, zoals deze chocolade smoothie, of verwerken in een lekkere gezonde quinoa salade.

Genoeg verwarmende inspiratie voor nu!

Tekst: Anne van Engelen voor VivOnline

Tags: ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.