Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
2 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –