Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
15 februari 2017
FRIET
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
8 mei 2014
Mom in shape
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
10 juni 2015
Raw kokos snack
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
20 maart 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –