Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
13 oktober 2018
Sushi omelet
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
11 december 2014
Sporttrends 2015
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
25 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –