Tijd voor een dag zonder vlees, maar wat kan je dan maken? Deze heerlijke chili sin carne.
Heb jij ook wel eens zin in een dagje zonder vlees, maar vind je het moeilijk om dan te bedenken wat je kan maken? Wij hebben nu een heerlijk recept, namelijk chili sin carne. Lekker in alle seizoenen en boordevol vitaminen. Wij bewaren de restjes zelfs voor de lunch van morgen!
Ingrediënten:
- 5 rijpe tomaten
- 3 paprika’s (rood, geel en groen)
- 4 grote handen spinazie
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember (1 cm bij 1 cm)
- 1 blik kidney bonen
- 2 rode uien
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprika poeder
- snuf zwarte peper
- 150 ml warm water
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 theelepel zoutarme groente bouillon
Bereiding:
Snij de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de knoflook. paprika’s en tomaten. Verwarm in een grote pan de kokosolie. Wanneer deze vloeibaar is verhit je de knoflook, gember, komijn, paprikapoeder en de tomatenpuree ongeveer een minuut. Voeg daarna de stukjes paprika erbij, bak dit samen nog twee minuutjes. Wanneer de paprika’s gebakken zijn maar toch nog een bite hebben, voeg je de tomaten toe en laat je alles vijf minuten op middelhoog vuur staan. Voeg na vijf minuten het water met de bouillon erbij, roer goed door en laat nog een keer vijf minuten staan. Laat in de tussentijd de kidneybonen uitlekken en schep deze na de vijf minuten bij de chili sin carne.
Zet het vuur laag en laat nog even pruttelen, breng op smaak met wat extra kruiden.
Verdeel over twee bakjes en serveer met flink wat spinazie. Enjoy je supergezonde chili sin carne!!
Een ander lekker recept van Sanne is bijvoorbeeld deze vegan oreo!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
9 augustus 2015
Herman over bonen
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
3 september 2015
Gezonde chocopasta
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
10 oktober 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –