Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
9 november 2014
Herfstige salade
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
18 augustus 2015
Slanke salade
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
19 augustus 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –