Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
13 juli 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –