Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
19 juni 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –