Er zijn van die recepten die weinig uitleg nodig hebben, en waarbij je eigenlijk alleen maar zo gauw mogelijk de ingrediënten en de bereidingswijze wil lezen. Dit is er zo eentje. Iedereen weet natuurlijk precies hoe onweerstaanbaar die OREO koekjes zijn. Maar de originele variant heeft een ingrediëntenlijst waar je helaas wat minder vrolijk van wordt. Daarom zijn we dolblij dat foodblogger Sanne een healthy variant voor ons gemaakt heeft. Haar gezonde twix repen van vorige keer waren al een groot succes, maar deze…. zijn…. on-weer-staan-baar. En hier kun je er gerust 2 van nemen hoor, of 3 of..
RECEPT VEGAN OREO
INGREDIËNTEN
Koekjes
100 gram walnoten
180 gram dadels
3 grote eetlepels rauwe cacao
snuf vanille poeder
Vulling
180 gram cashewnoten (6 uur geweekt of 10 minuutjes op laag vuur gekookt)
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel dadelpasta (maple siroop, agave siroop of rijstsiroop werken ook prima)
1 theelepel kaneel
BEREIDING
Het maken van de oreo’s is ontzettend makkelijk. Je doet alle ingrediënten voor de koekjes in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een plakkerig deeg hebt.
Haal dit eruit en rol hier een grote bal van. Leg deze op je aanrechtblad en rol dit uit met een deegroller. Pak nu een glas en druk deze in het deeg om de koekjes te vormen.
Leg de oreo koekjes op een bord en zet deze tien minuten in de vriezer.
In de tussentijd maak je de vulling voor de oreo’s. Ook dit is weer easy peasy, meng alle ingrediënten voor de vulling in je keukenmachine of blender tot je een zachte pasta hebt.
Smeer dit op een koekje en druk er een ander koekje bovenop. Tadaaaaa: vegan oreo’s!!
Je kunt ze in de koelkast zo’n twee dagen bewaren en in de vriezer blijven ze zeker een maand goed! Enjoy!
tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
9 april 2014
Ontzuren met thee
10 juni 2015
SLA: het kookboek
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
13 augustus 2015
Homemade Hummus
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
17 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –