Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
6 oktober 2014
Eetdagboek review
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
22 mei 2015
Smaak en kleuren
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
28 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –