Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
20 juni 2015
Lazy Sushi
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
18 augustus 2015
Slanke salade
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
20 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –