Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk

zoete zwarte rijstepap

Hou jij ook zo van ontbijten? Met dit koudere weer is een warm ontbijtje heerlijk om je dag mee te starten. Daarom vandaag een lekkere pap. Lees je mee?

Zoete zwarte rijstepap met kokosmelk

Ik ben de laatste tijd echt gek op warme ontbijtjes, havermout, boekweitpap, teff en gebakken oats heb ik inmiddels al wel 15x gegeten. Tijd voor wat afwisseling en dat komt vandaag in de vorm van deze overheerlijke zoete zwarte rijstepap!

Met wat fruit en mijn favoriete kokosmelk ben ik aan het experimenteren geslagen en daar kwam dit fijne receptje uit.. Voedzaam, makkelijk en helemaal vegan! Dus ben je ook toe aan wat afwisseling, dan moet je dit papje echt even proberen

Recept zoete zwarte rijstepap

Ingrediënten:

Voor 4 porties

  • 200 gram zwarte rijst (minstens twee uur geweekt)
  • 1 blik van 400 gram vette kokosmelk
  • 150 ml water
  • 1 eetlepel siroop (rijst, dadel, maple of ahorn siroop)
  • theelepel vanille extract
  • Topping optioneel
  • Fruit zoals mango, granaatappel en passievrucht
  • Extra kokosmelk
  • Extra siroop

Bereiding:

Vul een grote kom met flink water en week hierin de zwarte rijst minstens twee uur, langer mag natuurlijk altijd! Wanneer je dit niet doet zal je rijst zeker een half uur langer moeten koken bovendien is harde rijst wat moeilijker om te verteren.

Giet de rijst af en schep de korrels in een grote pan samen met de kokosmelk en het water. Breng dit aan de kook, zet vervolgens het vuur lager en laat zeker een half uur zachtjes pruttelen. Blijf roeren zodat het water en de kokosmelk goed wordt opgenomen en de rijst niet aan je pan plakt.

Je wil de rijst niet droogkoken dus haal deze van het vuur wanneer er nog een beetje sap in de pan zit.

Schep in een bakje en roer hier de siroop het het vanille extract doorheen en versier met je favoriete fruit en wat extra kokosmelk.

Tekst: Sanne van Living the Green life voor Vivonline.nl

Tags: , , , , , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.