Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
12 juni 2014
Frisse juice
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
17 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –