Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
18 december 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –