Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
12 maart 2015
Insecten als snack
20 juni 2016
3 x koffievervangers
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
16 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –