5 tips voor mooier en voller haar met (gezonde) voeding

haar

Wist je dat je mooier, glanzende en gezonder haar krijgt door het eten van bepaalde voedingsstoffen? Het klinkt misschien gek, maar mooi haar heb je deels zelf in de hand. Door het opnemen van een aantal essentiële en belangrijke voedingsstoffen gecombineerd in een voedzaam en gebalanceerd dieet werk je aan een schone en mooie binnenkant. En wanneer je goed voor jouw lichaam zorgt, zorgt jouw lichaam ook goed voor jou. Een mooie buitenkant!

Voedingsmiddelen die bijdragen aan mooier haar

Vooral je huid en je hoofdhuid zijn een weerspiegeling van je voedingspatroon, want wat je eet bewerkstelligt direct je hoofdhuid en je follikels.  Leg de focus van je voeding op voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten, bètacaroteen,  foliumzuur, biotine en omega-3 vetzuren. Probeer deze voedingstoffen consequent toe te voegen aan je patroon en je zult verstelt staan hoeveel resultaat het oplevert.

Uiteraard 5 heerlijke tips om direct mee te beginnen:

 • Linzen
  Boordevol zink, ijzer, eiwit en biotine. Vooral biotine is belangrijk, aangezien deze vitamine celgroei genereert. Het helpt bij de bestrijding van haaruitval en herstel van broos haar.
 • Walnoten
  Walnoten zijn de perfecte aanvulling voor de gezonde vetten, omega-3 en tevens ook rijk aan biotine.
 • Zoete aardappel
  Zoete aardappel zit boordevol bètacaroteen dat het lichaam omzet in vitamine A, daarnaast helpt zoete aardappel bij de productie van hoofdhuid oliën die zorgen voor sterker en levendiger haar.
 • Spinazie
  Spinazie is rijk aan foliumzuur, ijzer,  bètacaroteen en vitamine C en die zorgen voor de circulatie van de hoofdhuid oliën en voeden de haarfollikels. Foliumzuur is belangrijk bij de ontwikkeling van nieuwe haarcellen.
 • Zalm
  Zalm bevat dé essentiële vetzuren voor een mooie volle haardos. Vetzuren die het lichaam zelf niet aan maakt, zoals omega-3. Het is belangrijk dat je jouw  lichaam verzorgt met goede vetten, zodat je hoofdhuid gehydrateerd blijft en je haarschacht in goede staat, voor de perfecte groei van het haar.

Wil je nog meer weten over hoe je een mooie volle haarbos krijgt? Lees dan het artikel over de werking van kokosolie op je haarbos!

Tags: ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.