CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!

Chia

Chia ontbijt: Licht, makkelijk, super gezond!

Ken je dat? Dat gevoel wanneer je ’s avonds in bed ligt en je je al verheugt op het ontbijtje van de volgende ochtend? Dat gevoel krijg ik bij het denken aan bijvoorbeeld dit lekkere chia ontbijtje.

Chia

Chiazaadjes zijn ideaal als ontbijt. Niet alleen bevatten ze veel verschillende mineralen, zoals magnesium en calcium, maar ook zorgt het voor een stabiele bloedsuikerspiegel en is het een goede bron van omega 3, wat goed is voor de hersenen en een ontstekingsremmend effect heeft.

What to do?

  • Schep 3 eetlepels chiazaad in een glazen pot en voeg er een beker amandelmelk aan toe.
  • Schud de pot totdat de zaadjes helemaal gemixt zijn met de melk en laat dit mengsel dan circa 15 minuten staan.
  • Zodra het mengsel wat ingedikt is, voeg 1 theelepel kokosbloesemsuiker toe.
  • Schep het mengsel in een leuk glas en voeg er fruit aan toe, zoals kiwi, granaatappelpitjes, mango of blauwe bessen. Zelf voeg ik er altijd nog wat kaneel aan toe (just love it).

Tekst: Evelien Blom

Tags: , , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.