Oh oh… Cellulite! Mijn 5 persoonlijke tips

green-tea-3528474_1920
Leestijd: 1 minuut

Ja ik geef het toe, ook ik heb er een beetje last van: cellulite. Net dat vervelende stukje onder mijn billen. Oh het woord alleen al, blijft vreselijk, maar ja… niet alleen dames met een pondje teveel, maar ook slanke dames hebben cellulite hoor, dat is een troost toch? En bij de meeste vrouwen komt het echt door te weinig bewegen.

Bikiniproof

Nu het zo’n heerlijke nazomer is, draai ik toch weer even wat vaker de billen en bovenbenen naar de spiegel, even kijken hoe ze ervoor staan. Ik heb het geluk om nog niet te hoeven trainen om op gewicht te blijven, nee ik train met name om die stomme bobbeltjes weer glad te strijken. Een lichaam van een 20-jarige hoeft niet meer, maar een Kylie Minogue achterwerk, tja daar doe ik een moord voor. En dat betekent deze ritueeltjes volgen en bewegen! Veeeeeel bewegen, ja sorry dames, ik zou willen dat het anders was, maar deze tips helpen echt!

1. Bikram yoga

Ik ben er zelf echt aan verslaafd en zou niet meer zonder kunnen. Je traint al je spieren en doordat het zo warm is zweet je veel en reinigt het daardoor je lichaam. Als ik veel bikram blijft er bijna geen bobbeltje over. Maar bijhouden is een must.

2. Maca

Voeg Maca poeder toe aan je voeding. Maca zorgt dat je testosteron level omhoog gaat. En je hormonen beter in balans komen. En zoals ik al eerder zei; hormonen zijn onze boosdoeners.

3. Krachttraining

Doe zware krachttraining, dit is een echte testosteron boost! Testosteron vermindert cellulites (ooit een man gezien met veel cellulite?) Focus op de grote spiergroepen zoals je benen en rug.

4. Groene thee

Groene thee bevat de stof theobromine, dit stofje stimuleert het vrijgeven van vet dat is opgeslagen in het lichaam

5. Brrrr… koud afdouchen!

Helpt de doorbloeding in de benen en billen te verbeteren. Ik weet het, de koude stralen is even afzien, maar daarna voel je je heerlijk. Bovendien kun je hier nog even 8 redenen vinden waarom koud afdouchen zo gezond is

Succes!!!

 

Tekst: Vivian Reijs

 

Tags: ,

Comments

 1. Beantwoorden

  En wat dachten de dames van sculpturing massages bij Body-Life?
  Neem even een kijkje op onze site.
  Mooier kunnen we je niet maken, strakker wel!

  • ingeborg
  • 10 juni 2016
  Beantwoorden

  Ik heb het volgende gelezen over bijwerking van maca. Wat kun je me hier over vertellen? Ben er wel van geschrokken, aangezien ik schildkliermedicatie slik ivm Hashimoto.

  Gevaarlijke bijwerkingen van maca: schildkliervergroting.
  Hoewel Maca vrij verkrijgbaar bij de drogist of natuurvoedingswinkel heeft het naast gezonde effecten ook enkele nare bijwerkingen. In maca zitten namelijk Glucosinolaten (ook wel mosterdglycosiden), dit zijn organische verbindingen die onder andere zwavel en stikstof bevatten. Dit zijn stoffen die de plant gebruikt om zich te verdedigen tegen planteneters en komen vrij onder stresscondities, bijvoorbeeld als de plant beschadigd wordt. Van glucosinolaten is bekend dat ze giftig zijn voor mens en dier. Het voornaamste effect is vergroting van de schildklier, die wordt ook wel struma of krop genoemd en is te herkennen aan de zeer dikke opgezwollen nek die patiënten die hieraan leiden hebben.

  • ingeborg
  • 10 juni 2016
  Beantwoorden

  Contra-indicaties

  Vanwege de invloed van maca op de geslachtshormoonstofwisseling is terughoudendheid op zijn plaats bij mannen met verhoogde PSA-waarden (prostaatspecifiek antigeen) en bij vrouwen met hormoongevoelige borstkanker. Er is weinig bekend over de veiligheid van het gebruik van maca tijdens zwangerschap en het geven van borstvoeding.

  Een klein klinisch onderzoek heeft aangetoond, dat toediening van 0,6 gram maca gedurende 90 dagen leidt tot een geringe toename in diastolische druk. Mogelijk kunnen patiënten met een hoge bloeddruk hoge doseringen maca beter vermijden.

  Interacties

  Zoals alle planten uit de familie Brassicaceae bevat maca relatief veel vitamine K. Om die reden dienen patiënten die bloedverdunners gebruiken (anticoagulantia, zoals warfarine) voorzichtig te zijn bij gebruik van maca, omdat een hoge inname van vitamine K de werking van bloedverdunners tegengaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.