Laat de herfst lekker binnen met deze pompoen drankjes!

pumpkin-3680048_1920

Herfst, we love you! Met een heerlijk herfstzonnetje is het éxtra genieten om nu lekker naar buiten te gaan. Lange boswandelingen en dan bij thuiskomst dat herfstgevoel flink doorzetten. Wij hebben herfstige recepten die goed voor je smaakpapillen én immuunsysteem zijn.

Pompoen: de voordelen

Het vruchtvlees van pompoen bevat veel ijzer, vitaminen en antioxidanten, die ontstekingsremmend werken. Dit is uiteindelijk effectiever dan bijvoorbeeld het nemen van paracetamol, want daarmee worden slechts de symptomen van een ontsteking onderdrukt. Nu zijn er ontzettend veel lekkere recepten te vinden met pompoen, maar door zijn zoete en zachte smaak is pompoen wat ons betreft ook heel geschikt om er volgens de 80/20 regel een lekkere herfst traktatie van te maken. Hierbij 2 heerlijke recepten voor een fris of juist verwarmend pompoendrankje. Lekker voor na een wandeling in het bos, of voor ‘s avonds op de bank onder een dekentje.

Recept: Frisse smoothie

Ingrediënten:

 • 250 ml amandelmelk
 • 3 eetlepels pompoenpuree
 • een halve banaan
 • 1 theelepel pumpkin spice kruiden (wij gebruiken koek- en speculaaskruiden!)
 • 1 a 2 dadels

Bereiding
Voeg alles bij elkaar in een blender, laat hem 1 minuut draaien en klaar is je lekkere pompoen drankje! Heb je net lekker een flinke wandeling door het bos gemaakt? Doe er dan nog wat opgeklopte (kokos)room over, en maak af met wat plakjes banaan en een snufje kaneel.

Warme latte

Ingrediënten

 • 250 ml amandelmelk
 • 2 eetlepels pompoenpuree
 • ½ theelepel pumpkin spice kruiden (wij gebruiken koek- en speculaaskruiden)
 • ½ theelepel vanille extract
 • ½ theelepel maple of ahorn siroop
 • 125 ml (sterke) koffie

Bereiding
Giet alle ingrediënten bij elkaar in een kleine steelpan. Verwarm het geheel een paar minuten en klop het daarna lekker luchtig op met een garde. Giet in je favoriete mok of grote beker de 125 ml sterke koffie en schenk er de warme melk bij. Mocht je er een extra speciale traktatie van willen maken, kun je nog wat (kokos)room opkloppen en het afmaken met een snufje koek- en speculaaskruiden.
Kruip lekker op de bank, dekentje erbij, kaarsjes aan, en verantwoord genieten van het herfstseizoen!

Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.