Gooi jij het gezondste deel van de avocado gewoon in de prullenbak?

avocado
Leestijd: 1 minuut

We weten allemaal dat avocado ontzettend gezond is. Er worden wereldwijd dan ook vijf miljoen avocado’s per jaar geproduceerd. Maar weet jij wat eigenlijk het gezondste deel van de avocado is?

Avocado kan je overal voor gebruiken

We gebruiken het vruchtvlees en maken er allerlei lekkers van: smoothies, salades of zelfs chocolademousse. Ook worden de pitten van de avocado in de industrie gebruikt om olie van te maken, maar wist je dat uit onderzoek blijkt dat we iets in het gebruik van dit stuk fruit over het hoofd hebben gezien?

Het gezondste deel van de avocado is dus de pit

Het dunne schilletje wat om de pit van een avocado heen zit, blijkt uit onderzoek zeer interessante eigenschappen te hebben. Het bevat namelijk stoffen die gebruikt kunnen worden in de behandeling van kanker, hartziekten en aderverkalking. Ook bevat het een vetzuur met antivirale werking. Het doel na deze ontdekking is om deze stoffen in te zetten om medicijnen te produceren met meer potentie en minder bijwerkingen.

Meer mogelijkheden met de avocado

Naast een medicinale toepassing van de schil van de avocadopit, is het ook mogelijk om bepaalde stoffen te gebruiken voor diverse andere producten. Denk hierbij aan cosmetica, parfum en als basis voor voedingssupplementen (hier meer info.) Wat betekent dit onderzoek voor jou?

Op korte termijn zal je er in de farmacie of de wereld van cosmetica nog niets van merken. Onderzoek vraagt om vervolgonderzoek en daar gaat veel tijd in zitten. Toch denken wij dat we al wel één conclusie kunnen trekken: zonde, om zo’n natuurlijk gezond product als afval in de prullenbak te gooien!

Niet erg aantrekkelijk natuurlijk, zo’n schil van een avocadopit. Wat moet je ermee? Onze tip: gooi ‘m door de blender wanneer je je favoriete groene smoothie maakt!

Wil jij meer weten over avocado?

Wij hebben een greep aan mogelijkheden met dit gezonde vruchtje voor je op een rij gezet. Wil je aan de slag met avocado in je maaltijden? Probeer dan eens dit recept voor avocado risotto of dit recept voor boekweitwraps met zalm en avocado.

Tekst: Marieke de Groot voor Vivonline

 

 

 

 

Tags: ,

Comments

    • Marieke
    • 14 september 2019
    Beantwoorden

    Kun je alleen het schilletje van de pit eten? Ik laat de pit nl een halve week drogen en gooi h’m dan door mijn smoothie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.