Wraps zijn zo makkelijk en lekker! Je kunt eindeloos variëren met de vulling en zo gaan ze dus nooit vervelen. Deze gezonde glutenvrije boekweitwraps zijn ideaal voor lunch of diner.
De wraps zijn makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Je kunt ze ook een avond van te voren al bakken en vervolgens verpakt in aluminiumfolie bewaren in de koelkast. Ze zijn namelijk zowel warm als koud ontzettend lekker!
Ingrediënten
50 gr. boekweitmeel
1 ei
150 ml amandelmelk
Snuf zout
Kokosolie
Halve avocado
100 gr gerookte zalm
Handje Rucola
Tomaatjes
Optioneel; kruiden zoals oregano.
Stap voor stap
Pak een kom en meng het meel met een snuf zout en eventueel de kruiden. Voeg daarna de amandelmelk toe en als laatste het ei. Meng met een garde of lepel alles goed door elkaar tot een mooi egaal beslag ontstaat.
Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan. Maar zet het vuur niet te hoog.
Giet met een kleine soeplepel ongeveer de helft van het beslag in de koekenpan. Je kunt makkelijk 2 of 3 wraps maken. (Ligt er natuurlijk aan hoe groot je koekenpan is.) Verdeel het beslag over de hele koekenpan en laat de wrap langzaam garen. Als hij aan de onderkant licht bruin wordt keer je de wrap om en laat je de andere kant ook gaar worden. Is hij mooi van kleur en ziet hij er lekker knapperig uit? Dan is de wrap is klaar. Haal de wrap uit de pan en bak de 2de en eventueel de 3de.
Daarna beleg je de wraps met gerookte zalm, stukjes avocado, blaadjes rucola en gesneden tomaatjes.
Tip! Boekweitwraps als ontbijt? Dat kan ook! Beleg de wraps met fruit, noten/zaden en eventueel wat (geiten)yoghurt/kwark. Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
10 juni 2015
Raw kokos snack
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
25 juli 2015
Voeding met Viv
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
10 juli 2015
Voeding met Viv
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
8 januari 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –