Deze kokoskoekjes zijn haast té lekker om te delen!

kokoskoekjes

Houd jij ook zo van kokos? Dan zit je goed met dit recept. Dit zijn namelijk gezonde kokoskoekjes en met maar drie ingrediënten.

Makkelijk te maken dus, maar moeilijk vanaf te blijven! Ook heerlijk als traktatie of snack!

Het recept is voor 12 koekjes.

Benodigdheden:

  • Twee bananen
  • 100 gram kokosrasp
  • 1 eetlepel honing

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en prak ondertussen de bananen. Doe hier nu de kokosrasp bij en 1 eetlepel honing en roer alles goed door elkaar.
  2. Leg bakpapier op de bakplaat en pak met bijvoorbeeld een ijslepel steeds bolletjes van het mengsel (het mengsel blijft erg ‘vochtig’) en druk deze helemaal plat op de bakplaat. Doe dit tot het beslag op is.
  3. Bak de kokoskoekjes ongeveer 20/25 minuten. Zijn ze nog niet krokant? Maak de kokoskoekjes dan los door er met een scherp mes onderdoor te gaan. Draai ze om en bak nog 5 minuten.

Klaar zijn je lekkere gezonde kokoskoekjes! Makkelijk toch? De koekjes zijn direct uit de oven lekker chrunchy. Maar je kan de koekjes ook goed bewaren in een afgesloten bakje, zo blijven ze ongeveer 3 dagen goed. Ze zijn dan niet meer zo crunchy maar nog net zo lekker!

Heb je zin in nog meer lekkere receptjes? Maak dan deze heerlijke appeltaart van havermout!!

Tekst: Renée Beers voor VIVONLINE

 

Tags: , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.