Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
9 april 2014
Ontzuren met thee
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
7 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –