Ontbijt blijft een belangrijke start van de dag. Hoe doe je dat snel en verantwoord?
Ontbijtje
Bij een ontbijt denken wij Nederlanders vaak aan een goede bruine boterham, croissants of vers fruit met yoghurt en cruesli. Maar het belangrijkste is eigenlijk om producten te eten die eiwitten, vezels en een klein beetje goede vetten bevatten. Met een ontbijt zet je de toon van de dag. Kies je voor producten hoog in suikers en koolhydraten, dan zal de waarde van je bloedsuikerspiegel direct naar ongekende hoogte stijgen en voel je de hele dag een onaangename trek.
Goede keuzes
Jouw lichaam wilt ‘toegeven’ aan deze hoge waarden waardoor je juist naar de verkeerde suikers neigt. Herken je dit patroon; “als ik ontbijt dan heb ik de hele dag honger”? Dat hoort niet zo te zijn en wanneer je ontbijt met de juiste producten zal dit ook niet gebeuren. Wat zijn wel goede ontbijtopties die op een hele snelle manier te bereiden zijn?
Tips
- Groene juice/smoothie. Alles met groene groente is een perfecte start van de dag. Wees matig met fruit, want veel soorten zitten hoog in suikers en zorgen voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel
- Gekookte eieren gemixt in een schaaltje met bijvoorbeeld een avocado, lekker met een klein beetje olijfolie. Kook twee keer per week een aantal eieren en zet deze in een bakje in je ijskast. Dat scheelt enorm veel tijd in de ochtend!
- Gebakken eieren – als je iets meer tijd hebt – en vul het met zalm, nori, tomaatjes, spinazie of wat jij lekker vindt. Je kan de omelet uiteraard ook de avond er voor bereiden en in de ochtend alleen even warm maken
- Avocado en banaan is een ontzettend lekkere combinatie. Je verwacht het niet, maar prak een banaan en een avocado samen in een bakje, voeg hier wat lijnzaad of hennepzaad aan toe en je hebt een perfect ontbijt! Een banaan bevat veel vezels en deze stabiliseren de bloedsuikerspiegel
- Zuivel in de gefermenteerde vorm, zoals yoghurt, kefir of volle kwark. Garneer de yoghurt met havermuesli, de vorm zonder (bruine of riet) suiker en synthetische zoetstoffen, en bijvoorbeeld noten en zaden. Een goed alternatief voor zuivel is kokosyoghurt. Pas wel op dat je kiest voor een variant zonder (bruine) suiker.
Tekst: Anne van Engelen voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 november 2016
Interview Vriendin
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
3 december 2015
Ontgif je groenten
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
31 juli 2014
A kiwi a day…
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
10 juli 2015
Voeding met Viv
16 mei 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –