Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
19 juni 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –