Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
16 november 2016
Interview Vriendin
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
18 augustus 2015
Slanke salade
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
31 augustus 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –