Zwangerschapstips!

2015 - oktober - 7
Zwangerschap brengt veel veranderingen met zich mee. Je lichaam is een snel tempo aan het veranderen. Welke voedingstoffen heb je nou nodig om jouw kindje het best te laten groeien?

Zwangerschapstip 1:
Ben je zwanger? Dan heb je extra behoefte aan calcium. Er wordt wel eens gezegd dat je bij elke zwangerschap een kies ‘verliest’. Wees niet bang, jouw kiezen vallen niet uit! Nee, tijdens een zwangerschap breek jij jouw eigen calcium voorraad aan. De calcium behoefte is vergroot vanwege bijvoorbeeld de opbouw van het skelet van de baby.

Hoe los je dit op?

Je kunt het beste proberen je calcium uit je voeding te halen. Neem bijvoorbeeld een blikje sardines, liefst in olijfolie en prak ze lekker met wat mayonaise op een speltboterham. Heerlijk! Dit hapje is rijk aan essentiele vetzuren en aan calcium. Vooral de kleine botjes van de sardines zijn zeer rijk aan calcium.

Zwangerschapstip 2:

Vitamine D is een must tijdens de zwangerschap. Deze vitaminesoort is ook nodig voor – je raad het al – de opname van calcium! Veel meer mensen hebben een vit D tekort dan wordt gedacht.

Hoe los je dit op?
Gebruik volle melkproducten zoals roomboter en laat de magere producten staan! Ook eieren, vette vis (zoals haring en wilde zalm) doen het erg goed. Wat het best werkt? Probeer dagelijks even naar buiten te gaan. De frisse buitenlucht zal je goed doen, zeker wanneer je daarbij even 20 minuten in de zon zit. Twijfel je of jij wel genoeg vit D binnenkrijgt? Slik dan extra vitamine D in de vorm van supplementen.

Tekst: Vivian Reijs

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.