5 Tips om de week gezond door te komen!

gezond boodschappen
Leestijd: 1 minuut

We weten allemaal dat voorbereiding het halve werk is. Dus ook voor gezond eten! Schiet gezond eten er bij jou ook weleens bij in? Door je maaltijden voor te bereiden is het makkelijker om een healthy lifestyle vol te houden. Lekker efficiënt doordat je minder tijd kwijt bent in de keuken èn het maakt het bijna onmogelijk om voor een ongezonde snack te zwichten want op deze manier heb je altijd iets gezonds in huis. Twee vliegen in een klap dus!

Gezonde tips

  1. Soep Soep kan altijd. Of het nu een lekker licht groentesoepje is in de lente, een koude gazpacho in de zomer of een romige pompoensoep in de herfst. Soep is een makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen, het vult goed en helpt bij het op peil houden van een goede vochthuishouding. Je kunt de soep enkele dagen in de koelkast bewaren maar bijvoorbeeld ook per portie invriezen.
  2. Groene smoothies Het perfecte ontbijt maar ook heerlijk als tussendoortje. Maak een voorraad groene smoothies door complete porties per zakje in te vriezen. Hierdoor hoef je alleen nog maar wat vocht aan de blender toe te voegen. En een ander voordeel is dat je verschillende smaken smoothies op voorraad kunt maken waardoor je afwisseling hebt.
  3. Eieren Een gekookt ei is ideaal om de dag mee te beginnen maar ook zeer geschikt als tussendoortje. Eieren zijn een perfecte bron van eiwitten en stillen de honger.
  4. Linzen Zitten boordevol eiwitten en vezels waardoor het goed vult en je lang verzadigd bent. Naar eigen smaak kun je groenten, sla en rauwkost toevoegen.Tussen de middag een bord linzen of bonensalade is gegarandeerd een middag zonder snackbehoefte.
  5. Watermeloen Lekker zoet en daardoor een ideaal alternatief bij zoete trek. Snij de watermeloen in kleine stukjes en bewaar ze in een afgesloten bak in de koelkast. Zodra je zin hebt om te snoepen duik je de koelkast in voor een paar stukjes meloen.

 

Tekst: Maartje van Rooij voor VivOnline

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.