Zitten er nog wel voldoende nutriënten in onze voeding?

nutriënten

Veel verkopers van supplementen claimen dat onze moderne voeding zo goed als leeg is. Er zouden onvoldoende nutriënten meer in groenten en fruit aanwezig zijn. Maar is dit ook echt zo?

 

De nutriënten in onze voeding

Het is absoluut waar dat groenten en fruit minder voedingsstoffen bevatten dan 100 jaar geleden. Volgens studies ligt de daling tussen de 5-40%. De redenen zijn onder andere het gebruik van kunstmest, monoculturen en veredeling. De hoeveelheden nutriënten worden door de Nederlandse overheid nauwlettend in de gaten gehouden.

Vitaminen en mineralen

De NEVO-tabel, die jaarlijks wordt bijgewerkt, vermeldt de actuele gegevens over de nutriënten. Ook andere overheden van over de hele wereld verzamelen deze gegevens. Hieruit blijkt dat groenten en fruit nog steeds veel vitaminen en mineralen bevatten. Een verlies van 40% is gemakkelijk te compenseren door de hoeveelheid groenten en fruit in het dieet te verdubbelen. Vaak is dit niet eens duurder dan het slikken van een goede multivitamine.

De voedingswijzer

Deze informatie komt allemaal uit het boek De Voedingswijzer van Juglen Zwaan. In dit boek vind je allemaal van dit soort korte tips en het staat vol met informatie! Wil jij het boek kopen? Klik dan op de link hieronder.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.