Zelf waterkefir maken doe je zo

QX0A9989be

Kefir is een gefermenteerd product en dus super gezond en heel goed om je spijsvertering te helpen. Zeker voor mensen die darmklachten hebben is kefir zeer gezond. Een glaasje per dag houdt je darmflora in balans. Je kunt het ook heel goed zelf maken. Het enige wat je moet doen is online een waterkefir plantje kopen en een weckpot en dan is het echt zo gemaakt.

 

Ingrediënten ( voor 1 liter )

70 g waterkefirkorrels

30 g Rietsuiker

2 gedroogde vijgen

Benodigheden

1 Weckpot van 1,5 liter

1 goed afsluitbare fles met brede hals

1 plastic zeef

1 nieuwe plastic afwasborstel die je alleen gebruikt voor het maken van kefir.

 

Hoe maak je het?

  1. kook de weckpot in een ruime pan met kokend water uit. Haal na 5 minuten de pot met een tang uit het water. Zet het op een schone theedoek en latent water eruit lopen. Gebruik geen afwasmiddel!
  2. Schenk 1 liter koud water in de weckpot. Roer de suiker met een plastic lepel door het water tot het helemaal is opgelost. ( roer niet met een lepel van metaal ). Voeg vervolgens de kefirkorrels toe. Snijd de vijgen in kleine stukjes en roer erdoor.
  3. Sluit de weckpot goed af. Laat de kefir 48 uur op circa 20 graden ( kamertemperatuur) staan. Dan heb je kefirwater!  Je kunt de waterkefir in de koelkast een paar dagen bewaren.

 

Dit is een receptje uit mijn boek “Gezonder met Viv”. Wil je nog meer lekkere en gezonde recepten maken klik dan hier

Je kunt de waterkefirkorrels hier kopen.

 

Tekst; Vivian Reijs

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.