Lekker en gezond: wortelsoep

vegetables-1666632_1920
Leestijd: 1 minuut

Vandaag staat deze heerlijke wortelsoep bij ons op het menu. Bovendien lekker snel te bereiden en ook nog eens goed voor de lijn. Dit recept is bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten 

500 gram wortels
3 prei/ 3 sjalotjes
2 tomaten
½ eetlepel kerrie
½ eetlepel kurkuma
halve rode peper
1 scheutje kokosmelk
bouillon
peper
zout
kokosvet
1 handje gekookte quinoa
koriander

Bereidingswijze
Zorg dat je alles hebt gesneden. Doe in de pan een eetlepel kokosvet en bak daar de kruiden in ongeveer 2 minuten. Voeg dan de prei toe en bak dit weer ongeveer een minuut of 2. Voeg vervolgens de halve peper de tomaten en natuurlijk de wortelen toe en laat dit op een laag vuur lekker een beetje garen, ongeveer 10 minuten. Het mag niet aanbranden! Dan als de worteltjes al lekker zacht zijn geworden voeg je ongeveer 1 liter bouillon toe, de wortels moeten net onderwater staan. Laat dit ongeveer een half uurtje pruttelen. Haal de pan van het vuur en maal het geheel met een staafmixer helemaal glad. Voeg dan nog wat peper en zout naar smaak toe. Bij het opdienen in een grote kom met een klein scheutje kokosmelk, wat fijn gesneden koriander en een handje quinoa erdoor.

Recept: Frederique van Putten voor VivOnline

Tags: , , , , , , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.