Wil je vet verbranden? Dat kan met dank aan je darmbacteriën!

vet

Wanneer jij graag vetten wilt verbranden, dan let je vast heel nauwkeurig op dat wat je eet. In dit artikel zul je erachter komen dat je eigenlijk niet moet letten op dat wat je zelf eet, maar op dat wat  je goede darmbacteriën eten. Die darmbacteriën verzorgen namelijk de verbranding van vetten in je lijf!

Vet verbranding

De verbranding van vetzuren zal alleen plaatsvinden in je lijf, wanneer er een optimale zuurtegraad is in je lijf. Een optimale zuurtegraad is een licht basische. Helaas komen de hele dag door zure afvalstoffen vrij in je lijf. Deze afvalstoffen verhogen je zuurgraad en daardoor wordt je vetverbranding belemmerd. Gelukkig zorgen de bacteriën in je darmen voor herstel van deze zuurtegraad. Hierdoor wordt jouw vetverbranding mogelijk gemaakt.

LEES OOK: Dit zijn de 15 voedingssoorten die bijdragen aan een mooie platte buik.

Goede darmbacteriën

In je darmen zitten zowel goede als slechte darmbacteriën. Beide produceren stoffen zodra onverteerde voedingsresten in je darmen belanden. Je slechte darmbacteriën produceren stoffen die de optimale zuurtegraad in  je darmen en lijf verstoren. En je goede darmbacteriën produceren stoffen die de optimale zuurtegraad in je darmen en lijf juist herstellen.

Fermenteerbare voedingsvezels

Je goede darmbacteriën produceren stoffen wanneer er fermenteerbare voedingsvezels in je darmen komen. Deze stoffen dragen bij aan het herstel van je zuurtegraad en verhogen de vetverbranding in je lichaam. Fermenteerbare voedingsvezels zullen regelmatig in je darmen komen wanneer je voldoende verse groenten, vers fruit of peulvruchten eet. Je zou dan ook vooral de focus moeten hebben op genoeg voeding voor je goede darmbacteriën.

Tip: Wil jij een effectieve darm detox doen? Probeer dan Vegaqura Q-Start.

Genoeg voeding voor je goede darmbacteriën

Ga jij voortaan elk moment dat je iets eet sowieso een bron van fermenteerbare voedingsvezels eten? Zodat je goede darmbacteriën voldoende te eten krijgen? Op die manier kan een optimale zuurtegraad in je darmen en lijf behouden blijven en kan er vet verbranding plaats gaan vinden in je lijf!

 

Tekst: Josien Schuttevaar voor Vivonline

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.