Vitamine C is erg belangrijk voor je gezondheid en gaat ziektes en virussen tegen. Zeker in de herfst en winter is vitamine C een uitstekende aanvulling om je weerstand op peil te houden. Maar een drukke tijd of stress kunnen ervoor zorgen dat we niet genoeg vitamine C binnenkrijgen en ziek worden. De sinaasappels, kiwi’s en vitaminesupplementen worden weer tevoorschijn getoverd om een griepje de kop in te drukken en je snel weer beter te voelen. Maar er is nog weerstandbooster, Camu Camu!
Wat is camu camu?
Camu camu komt uit het Amazoneregenwoud in Zuid-Amerika en kan zich met recht een echte superfood noemen. Dit besje ter grootte van een kers was door zijn uitstekende werking al jaren bekend in Zuid-Amerika maar begint nu ook in de rest van de wereld terrein te winnen. Maar wat heeft deze superfood allemaal voor ons in petto?
Pro’s van camu camu
Camu camu is een natuurlijke bron met de meeste vitamine C ter wereld. Het bevat maar liefst tot 56 keer meer vitamine C dan een citroen en 60 keer meer vitamine C dan een sinaasappel! Maar naast de enorme hoeveelheid vitamine C heeft camu camu ook nog heel veel andere voordelen:
- Versterking van het immuunsysteem
- Ontstekingsremmend
- Zorgt voor verbetering of gezond houden van de ogen
- Gaat virale en bacteriële infecties tegen
- Zorgt voor spieropbouw en spierherstel na een zware inspanning
- Positieve werking op hart en bloedvaten
- Zorgt voor sterkere nagels en botten, mooie huid en glanzend haar
Hoe kun je camu camu het best gebruiken?
Camu camu heeft een licht zure smaak met een vleugje van bessen. Dit gaat perfect samen met wat zoetere gerechten. Je kunt het door je shake heen mixen als uitstekende tegenhanger van bijvoorbeeld een banaan. Hieronder vind je een recept van Vivonline waarmee je weerstand omhoog schiet!
Extra weerstand shake!
- Handje spinazie
- Handje bosbessen
- 1 banaan
- ½ theelepeltje camu camu poeder
- 1 glas kokoswater
- Eeetlepel chiazaadjes
Laat de chiazaadjes even wellen in een klein laagje water. Meng de overige ingrediënten bij elkaar in de blender en mix dit tot een glad en smeuïg geheel. Voeg dit aan de chiazaadjes toe en roer het nog even goed door elkaar. Enjoy!
Op zoek naar een goede blender? Check onze shop
Tekst: Blogger Juliette – Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
17 september 2015
Ontbijt ijs
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
3 december 2015
Ontgif je groenten
1 april 2015
Saoto soep
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
6 april 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –