Vitamine C is erg belangrijk voor je gezondheid en gaat ziektes en virussen tegen. Zeker in de herfst en winter is vitamine C een uitstekende aanvulling om je weerstand op peil te houden. Maar een drukke tijd of stress kunnen ervoor zorgen dat we niet genoeg vitamine C binnenkrijgen en ziek worden. De sinaasappels, kiwi’s en vitaminesupplementen worden weer tevoorschijn getoverd om een griepje de kop in te drukken en je snel weer beter te voelen. Maar er is nog weerstandbooster, Camu Camu!
Wat is camu camu?
Camu camu komt uit het Amazoneregenwoud in Zuid-Amerika en kan zich met recht een echte superfood noemen. Dit besje ter grootte van een kers was door zijn uitstekende werking al jaren bekend in Zuid-Amerika maar begint nu ook in de rest van de wereld terrein te winnen. Maar wat heeft deze superfood allemaal voor ons in petto?
Pro’s van camu camu
Camu camu is een natuurlijke bron met de meeste vitamine C ter wereld. Het bevat maar liefst tot 56 keer meer vitamine C dan een citroen en 60 keer meer vitamine C dan een sinaasappel! Maar naast de enorme hoeveelheid vitamine C heeft camu camu ook nog heel veel andere voordelen:
- Versterking van het immuunsysteem
- Ontstekingsremmend
- Zorgt voor verbetering of gezond houden van de ogen
- Gaat virale en bacteriële infecties tegen
- Zorgt voor spieropbouw en spierherstel na een zware inspanning
- Positieve werking op hart en bloedvaten
- Zorgt voor sterkere nagels en botten, mooie huid en glanzend haar
Hoe kun je camu camu het best gebruiken?
Camu camu heeft een licht zure smaak met een vleugje van bessen. Dit gaat perfect samen met wat zoetere gerechten. Je kunt het door je shake heen mixen als uitstekende tegenhanger van bijvoorbeeld een banaan. Hieronder vind je een recept van Vivonline waarmee je weerstand omhoog schiet!
Extra weerstand shake!
- Handje spinazie
- Handje bosbessen
- 1 banaan
- ½ theelepeltje camu camu poeder
- 1 glas kokoswater
- Eeetlepel chiazaadjes
Laat de chiazaadjes even wellen in een klein laagje water. Meng de overige ingrediënten bij elkaar in de blender en mix dit tot een glad en smeuïg geheel. Voeg dit aan de chiazaadjes toe en roer het nog even goed door elkaar. Enjoy!
Op zoek naar een goede blender? Check onze shop
Tekst: Blogger Juliette – Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
1 juli 2016
VEGAN OREO!
17 december 2015
Strakke benen en billen?
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
30 september 2015
Glutenvrije maand
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
29 december 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –