Watermeloen: de gezondheidsvoordelen

watermelon-1838547_1920

Heerlijk een stuk watermeloen, zeker met een heerlijk zomerzonnetje. Maar wist je dat het naast heel lekker ook heel gezond is?

Lycopeenbommetje

De watermeloen barst van lycopeen, een krachtige antioxidant. Er zit zelfs meer in dan in tomaten. Kies een watermeloen met fel rood vruchtvlees en zo rijp mogelijk.  De pitloze variant bevat zelfs vaak nog meer dan de watermeloen met pitten.

Rijk aan aminozuur

De watermeloen is rijk aan aminozuur, dit kan je bloeddruk verlagen en is erg goed voor je hart.

Goed voor de ogen

Slechts 1 portie watermeloen voorziet je in 30% van je dagbehoefte vitamine A. Deze voedingsstof is een van de sleutels om je ogen gezond te houden.

Hydrateren

De watermeloen bestaat voor 92% water, dus het is een eenvoudige eén lekkere manier om gehydrateerd te blijven.

Zachte huid

Vitaminen A, B6 en C in watermeloen helpen je huid zacht, soepel en soepel te blijven. Omdat het vol zit met water, maak je met watermeloen ook een geweldig gezichtsmasker. Meng 1 eetlepel watermeloen sap met dezelfde hoeveelheid Griekse yoghurt. Verspreid het over je gezicht en laat 10 minuten intrekken om een ​​droge, doffe huid af te weren. Afspoelen en droogdeppen.

Door: Anne van Engelen 
Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.