Wat doet Vitamine D voor je body?

heart-2280933_1920

Bijna iedereen weet dat zonlicht goed is voor de aanmaak van vitamine D. Maar wist je ook dat vitamine D zelfs helpt om een depressie te voorkomen óf op te lossen? Ben jij ook zo benieuwd hoe dit allemaal zit? Lees dan snel verder!

Depressie
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat er een verband is tussen vitamine D en humeur. Nou hebben we allemaal wel eens een slechte bui, maar als je langdurig een lusteloos gevoel hebt en moe en prikkelbaar bent, zou je last kunnen hebben van een depressie. En vitamine D3 kan je hier dus bij helpen!

Volgens dit onderzoek blijkt dat mensen met een lager vitamine D gehalte maar liefst tot 11 keer meer kans hebben op depressies dan mensen met een gezond vitamine D-gehalte.

Boost je immuunsysteem
Maar naast het voorkomen van depressie helpt vitamine D ook bij het versterken van je immuunsysteem met allerlei positieve gevolgen van dien! Een te krachtige of juist te zwakke reactie van het immuunsysteem kan ontstekingen veroorzaken. Vitamine D-3 zorgt er voor dat het immuunsysteem altijd de juiste reactie geeft.

Let the sun shine!
En wat is er heerlijker dan al deze voordelen van vitamine-D te kunnen halen uit de warme stralen van het zomerzonnetje? Vitamine D3 is niet alleen een vitamine, maar het is ook een prohormoon dat bestaande hormonen ondersteund en de productie van hormonen stimuleert.

Kortom, lekker genieten van de heerlijke zon! En mocht de zon zich toch wat minder laten zien, kan je altijd je vitamine D-gehalte aanvullen met een supplement!

Bron: Naturalnews.com

Tekst: Ms. Jules

Tags: ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.