Zit je niet lekker in je vel? Onze 6 voedingstips gaan je helpen!

niet lekker in je vel

Je kent het wel: je zit niet lekker in je vel. Dan is het comfort food zo gepakt. Slechte suikers, minder goede vetten: ze gaan erin als zoete koek! Het begin van een vicieuze cirkel is gemaakt. Wat we eten, heeft effect op hoe we denken en hoe we ons voelen. Voel je beter met deze zes makkelijke voedingstips – ook als het even tegen zit!

Tip 1: Eet goede vetten

Omega 3 speelt een heel belangrijke rol bij het goed laten werken van de hersenen. Deze vetten kunnen helpen bij een depressie. Omega 3 is heel goed en gezond als supplement bij te slikken, omdat we door onze dagelijkse voeding te weinig omega 3 binnen krijgen.

Tip 2: Gebruik meer tryptofaan

5-HTP (5-Hydroxy L-Tryptofaan) is een natuurlijk voorkomen aminozuur dat de voorloper is van de neurotransmitter serotonine. Serotonine staat bekend als het feel good stofje in je hersenen. Voedingsmiddelen die de serotonineproductie in je hersenen vergroten, zouden dan ook je humeur verbeteren.

Tip 3: Vitamine D

Vitamine D ondersteunt de gezondheid van je botten, maar is ook erg belangrijk voor de aanmaak van tryptofaan en serotonine. Zoek dus de zon op!

Wil je afvallen zonder sporten? Dat kan, verbrand die calorieën met huishoudelijk werk!

Tip 4: Vitamine B

Lage levels vitamine B kan leiden tot depressieve gevoelens. Je kunt deze vitamine als supplement slikken, maar beter is het om het uit je voeding te halen, door gezond en gevarieerd te eten.

Tip 5: Neem niet teveel suiker!

Ken je het gevoel dat je hebt na het eten van suiker? Eigenlijk voel je je nog slechter! De welbekende suikerdip. Die kun je nu net niet gebruiken. Af en toe suiker eten is niet erg, maar als je je al niet goed voelt, probeer je dan in te houden. Je denkt dat het je goed doet, en dat doet het ook even, maar daarna voel je je nog slechter!

Tip 6: Drink water

Water is de elixir van het even. Het is essentieel voor de triljoenen chemische reacties die ons energie geven gedurende de dag. Onvoldoende water drinken kan vermoeidheid en irritaties veroorzaken. Water is echt het allerbeste dat je kunt drinken om gehydrateerd te blijven.

Gebruik deze voedingsmiddelen elke dag, voor een optimale gezondheid

Tekst: Hanneke de Haas voor VivOnline

 

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.