Om de week praat Vivian met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat model, presentatrice en onderneemster Kim Kötter. Zij was Miss Universe Nederland 2002 en heeft sinds 2009 de rechten voor het organiseren van diverse Missverkiezingen. Verder is zij wekelijks te zien als lifestyle deskundige bij het ochtendprogramma Vandaag de Dag. Samen met haar grote liefde zanger Jaap Reesema zijn ze trotse ouders van baby Muck, geboren op 10-05-2016.
Altijd in de koelkast
“Fruit, melk, boter, yoghurt, mini blikjes Coca-Cola Zero, kaasjes voor op toastjes, groente, eieren, Barleduc en Roosvicee.”
Afgezworen
“Vroeger dronk ik altijd Fanta en Fristi, maar daar zit gewoon teveel suiker in. Ik heb het vermoeden dat ik daar op mijn twintigste lovehandles van kreeg. Sinds ik dat heb laten staan, gaat het een stuk beter.”
Snoepla
“Ik heb een la met allerlei snoep en ander lekkers. Iedereen die hier binnenkomt, loopt altijd als eerste naar die la. Als ik er zin in heb, pak ik er één of twee, maar dan is het ook goed. Bij Jaap ligt dat helaas heel anders. Eigenlijk ben ik er min of meer schuldig aan dat hij altijd moeite heeft om op gewicht te blijven.”
Eetpatroon
“Als je jezelf dingen verbiedt, worden ze spannend om te eten. Ik eet nooit teveel, maar wel regelmatig een beetje. Dat werkt voor mij het beste. Voor mijn huid en haar doet af en toe een sapkuur wonderen ”
Ontbijt
“De laatste tijd eet ik vaak Griekse yoghurt met rood fruit uit de diepvries en wat stukjes banaan. Verder heb ik in Twente een lekkere biologische, Oostenrijkse cruesli ontdekt die ik er doorheen gooi.”
Guilty pleasure
“Als ik na een drukke dag ’s avonds laat thuiskom, vind ik het heerlijk om een appeltaart te bakken. Dat helpt me heel om mijn hoofd leeg te maken. En dan ondertussen heerlijk snoepen van die plakjes appel met kaneel en suiker.”
Kim’s tomatensoep
“Een vriend van mij, de zanger Gavin Degraw, kwam een keer naar Nederland voor een concert. Hij was jarig en ik vroeg: ‘Wat wil je hebben?’ ‘Tomatensoep’, zei hij. Toen heb ik voor het eerst van mijn leven zelf tomatensoep gemaakt met verse tomaten en Spaanse peper. ’s Nachts, na zijn optreden, heeft hij die soep gegeten. Belde hij me de volgende dag: ‘Kim, lekker die soep, maar wat zat erin? Ik heb de hele nacht op de wc gezeten’. Het heeft twee jaar geduurd voordat ik me weer aan tomatensoep durfde te wagen.”
Mama’s broodtrommel
“Mijn moeder heeft tot mijn zestiende mijn broodtrommel klaargemaakt. Daar stopte ze vijf witte boterhammen in. Twee met zoet en drie met hartig. Als mijn vader een keer mijn lunchpakketje had klaargemaakt, zag ik dat gelijk: die deed dat veel slordiger. Dan zat er bijvoorbeeld een veeg van de jam op mijn pastaboterham. Wel deed hij een lief briefje in mijn tas: ‘Veel plezier op school vandaag, kusje papa’.”
Niet lekker
“Citroengras. Ik was een keer in Thailand en toen kreeg ik één of andere Thaise soep met heel veel citroengras aangeboden. Ik wilde niet onbeleefd zijn en heb de soep gewoon opgegeten. Maar ik vond hem zo vies.”
Gewoonte
“Ik eet ’s avonds altijd zowel warme als koude groenten. Iedereen in onze familie doet dat. Dat hebben we overgenomen van oma Kötter; die zei altijd dat dat heel gezond was. Als ik naar de toko ga om Indonesisch eten te halen, neem ik ook een bakje komkommertjes mee.”
Plattelandsmeisje
“Als ik in Twente kom en vertel dat ik een sapkuur doe, kijken mensen me aan van: O God, dat mens wordt helemaal Amsterdams. Dat vinden ze heel spannend. Laatst kwam ik bij mijn vaste kapper met een thermoskan sap en dan wil iedereen proeven. Dan gaat mijn kan de kapsalon door.
Million dollar tip
“Neem je eigen eten mee. Als ik de hele dag op pad ben en ik weet niet wat ik te eten krijg, of het lekker is of misschien veel te vet, of ik überhaupt iets te eten krijg, dan heb ik in ieder geval mijn eigen broodjes en tussendoortjes bij me. Dat geeft me een heel rustig gevoel.”
Foto:Lisette Lubbers
Tekst: Patricia van den Heuvel
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
11 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –