Om de week praat Vivian met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat model, presentatrice en onderneemster Kim Kötter. Zij was Miss Universe Nederland 2002 en heeft sinds 2009 de rechten voor het organiseren van diverse Missverkiezingen. Verder is zij wekelijks te zien als lifestyle deskundige bij het ochtendprogramma Vandaag de Dag. Samen met haar grote liefde zanger Jaap Reesema zijn ze trotse ouders van baby Muck, geboren op 10-05-2016.
Altijd in de koelkast
“Fruit, melk, boter, yoghurt, mini blikjes Coca-Cola Zero, kaasjes voor op toastjes, groente, eieren, Barleduc en Roosvicee.”
Afgezworen
“Vroeger dronk ik altijd Fanta en Fristi, maar daar zit gewoon teveel suiker in. Ik heb het vermoeden dat ik daar op mijn twintigste lovehandles van kreeg. Sinds ik dat heb laten staan, gaat het een stuk beter.”
Snoepla
“Ik heb een la met allerlei snoep en ander lekkers. Iedereen die hier binnenkomt, loopt altijd als eerste naar die la. Als ik er zin in heb, pak ik er één of twee, maar dan is het ook goed. Bij Jaap ligt dat helaas heel anders. Eigenlijk ben ik er min of meer schuldig aan dat hij altijd moeite heeft om op gewicht te blijven.”
Eetpatroon
“Als je jezelf dingen verbiedt, worden ze spannend om te eten. Ik eet nooit teveel, maar wel regelmatig een beetje. Dat werkt voor mij het beste. Voor mijn huid en haar doet af en toe een sapkuur wonderen ”
Ontbijt
“De laatste tijd eet ik vaak Griekse yoghurt met rood fruit uit de diepvries en wat stukjes banaan. Verder heb ik in Twente een lekkere biologische, Oostenrijkse cruesli ontdekt die ik er doorheen gooi.”
Guilty pleasure
“Als ik na een drukke dag ’s avonds laat thuiskom, vind ik het heerlijk om een appeltaart te bakken. Dat helpt me heel om mijn hoofd leeg te maken. En dan ondertussen heerlijk snoepen van die plakjes appel met kaneel en suiker.”
Kim’s tomatensoep
“Een vriend van mij, de zanger Gavin Degraw, kwam een keer naar Nederland voor een concert. Hij was jarig en ik vroeg: ‘Wat wil je hebben?’ ‘Tomatensoep’, zei hij. Toen heb ik voor het eerst van mijn leven zelf tomatensoep gemaakt met verse tomaten en Spaanse peper. ’s Nachts, na zijn optreden, heeft hij die soep gegeten. Belde hij me de volgende dag: ‘Kim, lekker die soep, maar wat zat erin? Ik heb de hele nacht op de wc gezeten’. Het heeft twee jaar geduurd voordat ik me weer aan tomatensoep durfde te wagen.”
Mama’s broodtrommel
“Mijn moeder heeft tot mijn zestiende mijn broodtrommel klaargemaakt. Daar stopte ze vijf witte boterhammen in. Twee met zoet en drie met hartig. Als mijn vader een keer mijn lunchpakketje had klaargemaakt, zag ik dat gelijk: die deed dat veel slordiger. Dan zat er bijvoorbeeld een veeg van de jam op mijn pastaboterham. Wel deed hij een lief briefje in mijn tas: ‘Veel plezier op school vandaag, kusje papa’.”
Niet lekker
“Citroengras. Ik was een keer in Thailand en toen kreeg ik één of andere Thaise soep met heel veel citroengras aangeboden. Ik wilde niet onbeleefd zijn en heb de soep gewoon opgegeten. Maar ik vond hem zo vies.”
Gewoonte
“Ik eet ’s avonds altijd zowel warme als koude groenten. Iedereen in onze familie doet dat. Dat hebben we overgenomen van oma Kötter; die zei altijd dat dat heel gezond was. Als ik naar de toko ga om Indonesisch eten te halen, neem ik ook een bakje komkommertjes mee.”
Plattelandsmeisje
“Als ik in Twente kom en vertel dat ik een sapkuur doe, kijken mensen me aan van: O God, dat mens wordt helemaal Amsterdams. Dat vinden ze heel spannend. Laatst kwam ik bij mijn vaste kapper met een thermoskan sap en dan wil iedereen proeven. Dan gaat mijn kan de kapsalon door.
Million dollar tip
“Neem je eigen eten mee. Als ik de hele dag op pad ben en ik weet niet wat ik te eten krijg, of het lekker is of misschien veel te vet, of ik überhaupt iets te eten krijg, dan heb ik in ieder geval mijn eigen broodjes en tussendoortjes bij me. Dat geeft me een heel rustig gevoel.”
Foto:Lisette Lubbers
Tekst: Patricia van den Heuvel
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
28 mei 2014
Bloemkool pizza
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
15 juni 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –