Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 juli 2015
Voeding met Viv
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
12 september 2017
Recept: good for the brains food
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
31 juli 2014
A kiwi a day…
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
28 februari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –