Om de week bespreekt presentatrice en schrijfster Vivian Reijs met een bekende Nederlander zijn/haar eetdagboek. Na een hoop inspirerende vrouwen werd het weer hoog tijd voor wat mannelijke inzichten. Deze week is dat Ralph Moorman (41), gezondheidscoach en ingenieur levensmiddelentechnologie.
Met diverse Amerikaanse sport- en voedingscertificaten én opgedane kennis uit internationale artsenseminars over hormonen en gezondheid, is Ralph inmiddels gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die optimaal gezond willen worden.
Altijd in de koelkast
‘In mijn koelkast zit vooral onbewerkte voeding: Zeekraal, gerookte wilde zalm, ongebrande noten (gekoeld i.v.m. mogelijke schimmelgroei), rundertartaar, mineraalwater met bubbels, kokoswater, eieren en allerlei groentesoorten.’
Van huis uit
‘…ben ik opgegroeid met redelijk gezonde voeding. Mijn ouders probeerden de juiste keuzes te maken en me veel verse producten te geven. Helaas zijn zij ook in propaganda van de levensmiddelenindustrie getrapt. We kregen sinaasappelsap uit pak voor de vitamine C, melk voor de calcium, brood voor de jodium, en appelstroop voor de ijzer. Inmiddels hebben zij mijn opleiding tot trainer Hormoonfactor gedaan en zijn deze producten nu allemaal het huis uit.’
Boodschappen
‘Boodschappen doen is voor mij de winkel inlopen zonder honger, de producten pakken die ik van plan was te kopen, en de verleidingen in de supermarkt weerstaan. Zonder lijstje boodschappen doen, kan er voor zorgen dat je eindigt met allerlei ongezonde impulsaankopen in je karretje.’
Koken
‘Qua koken ben ik nogal sober. Een stukje vlees, kip of vis met veel groenten, wat zilvervliesrijst, zoete aardappel of peulvruchten en soms een klein beetje saus is voor mij lekker genoeg. Ik eet vooral om mijn lichaam te voeden en de smaak komt pas op de tweede plaats bij mij.’
In de ‘broodtrommel’
‘Vele jaren heb ik geen brood gegeten. Ik eet glutenvrij en de glutenvrije broodsoorten bestaan bijna allemaal uit suiker, bindmiddelen en kunstgrepen. Ik miste het wel om af en toe eens brood te eten. Daarom heb ik zelf een glutenvrij desembrood ontwikkeld op basis van glutenvrije haver en psylliumvezel met de naam YAM desem. De broodtrommel kan ik dus weer onder het stof vandaan halen!’
Jarenplan
‘Eigenlijk ben ik al zeer tevreden. Ik heb alle boeken geschreven die ik wilde schrijven, 600 trainers Hormoonfactor opgeleid om Nederland gezonder te kunnen maken, een gezond glutenvrij brood ontwikkeld, en lanceer binnenkort een online begeleidingsconcept. De komende jaren wil ik graag internationaal opschalen en meer producten in de supermarkt met het logo “Inspired by Ralph Moorman”. Daarnaast heb ik vooral in mijn privéleven ontzettend veel plannen om alles uit het leven te halen ;-)’
Eetpatroon
‘Onbewerkt, gevarieerd, glutenvrij, zuivelvrij, af en toe (ge)zondigen.’
Diëten
‘Crashdiëten doe ik niet aan, een goede gemiddelde levensstijl op lange termijn volhouden vind ik interessanter.’
Koolhydraten
‘Ik eet vooral onbewerkte koolhydraten zoals zilvervliesrijst, boekweit, quinoa, peulvruchten, (zoete) aardappel, fruit en groente. Bewerkte koolhydraten waar de vezels aan onttrokken zijn probeer ik te mijden.’
Ontbijt
‘Boekweitpannenkoeken gemaakt van boekweitmeel, ei en water zijn toch wel mijn favoriet.’
Sporten
‘Ik sport drie keer in de week. Twee keer krachttraining voor het hele lichaam en 1 keer mountainbiken, wielrennen of hardlopen in de buitenlucht.’
Million dollar tip
‘Doe vooral wat je energie geeft, dat is het allerbelangrijkste voor je gezondheid.’
80-20
‘Mijn 20% is voor chips, friet, teveel boter op een rijstwafel, en pindakaas.’
Guilty pleasure
‘Baklava is hemels!’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
15 februari 2017
FRIET
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
10 juni 2015
SLA: het kookboek
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
10 juli 2015
Voeding met Viv
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
19 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –