Viv’s product van de week is de slowjuicer van Hurom, maar wat is nou eigenlijk slowjuicen? Het is enorm gezond, geeft je lichaam direct een energieboost en je gaat er letterlijk van stralen. Maar wat is het verschil tussen een juice en een smoothie? Gebruik je dan een blender, een sapcentrifuge of een slowjuicer? En hoe lang kan ik mijn sapjes bewaren? Slowjuice.nl heeft antwoord op al je vragen.
Slowjuicer en slowjuicen
Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levend’ sap ligt in de manier waarop het geperst wordt. Om een sap te krijgen die zijn vitaminen, mineralen en enzymen behoudt en daarbij veruit de meeste smaak heeft, is het belangrijk sap op een langzame manier te persen. Een kneuzende, malende en persende handeling op groente en fruit zorgt voor beter behoud van voedingsstoffen en levende enzymen. En dat is precies wat een slowjuicer doet. Een slowjuicer creëert het meest voedzame sap dat je kunt krijgen, gemaakt van alle soorten groenten en fruit die jij graag eet.
Sapcentrifuge
Een sapcentrifuge maakt gebruik van een rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait, waarbij een enorme hoeveelheid wrijving en hitte vrij komt. Hier gaat een aanzienlijk grote hoeveelheden vitamines, mineralen en enzymen verloren. Een sapcentrifuge is niet geheel afgesloten en er mengt zich tijdens het centrifugeren zuurstof in het sap, dat zorgt voor oxidatie. Je herkent dit proces aan de verkleuring van het sap en de scheiding van vaste en vloeibare delen.
Blender
Bij een blender wordt het vermalingsproces afgesloten in een kan en voor zachte groenten en fruit is dit dan ook een prima optie. De mesjes krijgen de vruchten redelijk tot een zacht geheel, maar wanneer je groenten en fruit gebruikt zoals harde koolsoorten, wortels en appels gebruikt zal de blender moeite hebben deze fijn te krijgen. Daarnaast verteert de mens een aantal vezels en rauwe groenten niet goed. Het is niet verantwoord om ze met een smoothie binnen te krijgen, terwijl het sap wel echt gezond, voedzaam en goed verteerbaar is.
Lastig? Welnee!
Je kunt het sap van een slowjuicer zelfs invriezen en 12 weken in de vriezer bewaren zonder dat de smaak en kwaliteit achteruit zullen gaan. Eenmaal ontdooid is het verstandig om de sap niet opnieuw in te vriezen. Je hoort vaak dat het schoonmaken van een slowjuicer ‘a hell of a job’ is, maar wanneer je elke drie dagen even flink aan het juicen slaat, is het goed te overzien. Daarnaast blijft het een investering om goed voor jezelf te zorgen en daar mag je best een beetje tijd en aandacht aan besteden.
Wil jij ook je immuunsysteem een boost geven en een nieuwe slowjuicer aanschaffen? Bestel deze dan hier.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
8 maart 2016
Detox kan elke dag
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
6 september 2016
Keltisch zeezout
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
22 september 2015
Beste eitjes
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
25 juni 2015
Eivissa Food
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
12 december 2014
15 foods voor 2015
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
17 september 2015
Ontbijt ijs
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
2 september 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –