Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.
Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.
Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.
Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.
Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.
Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
12 juni 2014
Frisse juice
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
12 april 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –