Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse

chocolade mousse

Chocolade mousse hoeft zeker niet ongezond te zijn. Dit is namelijk een hele gezonde en overheerlijke variant bereid met avocado. Het toetje is rijk aan gezonde vetten en hartstikke gezond voor je. Zo maak je ‘m:

Ingrediënten:

300 ml amandel- of kokosmelk
4 kleine avocado’s
2 theelepels zeezout
1 theelepel kokosolie
500 gram fijngehakte stukjes pure chocolade
60 ml honing
Decoratie naar keuze (denk aan aardbeien, cacaonibs en eetbare bloemen)

Bereiden:

1. Verwarm de amandel- of kokosmelk in een kleine steelpan op een middelhoog vuur. Haal het vervolgens van het vuur en roer de gehakte chocolade erdoorheen tot het gesmolten is. Hierna laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Pak een kom en doe hier de avocado’s, honing, kokosolie en zeezout in. Voeg hier ook het eerder gemaakte chocolade mengsel aan toe. En mix dit op een hoge snelheid tot het een gladde massa wordt.

3. Serveer de avocado chocolade mousse in mooie kommetjes en besprenkel het met gezonds lekkers naar keuze. Dus bijvoorbeeld: cacaonibs, hennepzaad, chiazaad of gojibessen. Geniet!

LEES OOK: Volgens onderzoek is dit de manier waarop je gezond eten betaalbaar maakt.

Tekst: Inga Stoit

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.