Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
3 september 2015
Boerenkoolchips
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
7 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –