Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
28 oktober 2014
Eetdagboek review
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
2 juni 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –