Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
1 april 2015
Saoto soep
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
31 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –