Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
5 maart 2016
Ultiem geluk
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
2 juli 2014
Aan het infuus
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
27 juni 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –