Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
6 oktober 2014
Eetdagboek review
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
3 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –