Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
15 maart 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –